Skolefruktsmoothie

skolefruktsmoothie_web

Vi var tidligere så heldige at vi fikk skolefrukt på skolen der barna mine går, men siden ny regjering ikke syntes frukt var så viktig, så må vi nå sende med noe hjemmefra isteden. Og når ungene allerede har forsynt seg med det meste på fruktfatet, og alt som er tilbake er en brun banan og noen slappe epler, så er det greit å ty til frossen frukt og bær og lage smoothie. Jeg har kjøpt en billig og kjempelur liten blender med to smoothiebeger. Denne typen blendere finnes i ulike varianter, jeg kjøpte denne, fordi jeg synes begerstørrelsen var passe til mine skolebarn. Her kommer en cirkaoppskrift på en helt enkel smoothie som passer fint som et mellommåltid på skolen.

For å balansere den søte frukten er det lurt med godt fett, jeg bruker kokosmelk, som inneholder sunt fett som gir ekstra energi, kokosfettet er lett omsettelig til energi i kroppen. Protein er også bra. Jeg er ingen tilhenger av proteinpulver, og har enda ikke funnet et som både har ok smak og ikke gir meg vondt i magen. Men jeg tilsetter litt hydrolysert kollagenprotein, som er en type lettoppløselig gelatin. Veldig bra for magens helse, og en rik kilde til aminosyrer. Jeg søter smoothien med noen dråper stevia. Selv liker jeg å ha litt kokosmasse oppi, det gir fiber, fett og litt ekstra protein, og gir en fyldig konsistens.

Om du bruker en smoothieblender med drikkebeger, så has ingrediensene direkte i drikkebegeret.

Skolefruktsmoothie

uten gluten, hvete, melk, soya, mais, sukker, egg….

1 porsjon, ca 300 ml smoothie:

  • 1 dl kokosmelk* eller kokosyoghurt
  • 1 dl rismelk, juice eller annen melk som tåles
  • 1 dl frukt, helst frossen. Dette tilsvarer ca 1/2 banan og 4-6 frosne jordbær, men bruk gjerne ferdig smoothiefruktblanding.
  • 1-2 ts hydrolysert kollagen
  • 1/ 4ts kalsiumpulver (fordi vi ikke drikker kumelk)
  • 5-6 dråper stevia, valgfri smak. Det er godt med vaniljestevia, eller hva med stevia med skogsbærsmak?
  • Evt 1 ss kokosmasse, gjerne økologisk.

Ha alle ingrediensene i smoothiebegeret, skru på knivinnsatsen og puls til smoothien er jevn og fyldig.
Ta av knivene og sett på lokket på begeret.

Gjenta prosessen om du har mer enn ett barn som vil ha smoothie i skolesekken.

Sett begeret i en liten plastpose for å sikre mot søl, og send den med på skolen. Kanskje er det lurt med et sugerør i tillegg.

Ha en fin dag 🙂

* Kokosmelken fra Aroy D (fra asiabutikker) kommer i literskartong og har god smak og konsistens, og er enkel i bruk. Kokosmelk på boks kan også brukes.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *