Prinsessenes (eller piratenes) pysjpartypannekaker

prinsessepannekaker_web

Disse pannekakene smaker myyye bedre fordi de har så fint navn, og her er det viktig at du som serverer velger riktig navn, altså prinsessenes til jenter og piratenes til gutter. Om prinsessene heller vil være feer kan du kalle pannekakene for feenes fantastiske frokostpannekaker. Her får du improvisere etter behov. Og de som nå vil kvele meg fordi jeg tillegger ungene tradisjonelle preferanser får bare prøve, jeg er seigere enn som så. Dette er nemlig pannekakeoppskriften som passer perfekt når prinsessene, feene eller piratene har overnattingsbesøk. Blide og litt trøtte morgenbarn som sovnet sent og våknet tidlig, og gjerne vil lage pannekakerøre og spise pannekakefrokost. Lørdagsluksus.

Oppskriften er en forenklet versjon av Folkemuseets tykke pannekaker, med mål som gjør det enkelt for barna å lage pannekakerøren selv. Vi steker tykke små pannekaker på en takkeplate som varmes på koketoppen, men en tørr stekepanne med slipp-lett-belegg kan fint brukes. Serveres med lønnesirup, synes vi, men syltetøy er også veldig godt. Og dere, her bruker jeg for en gangs skyld ferdig glutenfri melblanding, så dette er unntaket fra regelen min. Når barna skal bake er det veldig kjekt med amerikanske koppemål, så om du ikke har slike enda, så anbefaler jeg å investere i et sett.

Prinsessenes/piratenes pysjpartypannekaker

Nok til frokost til 2 store og 3 små

uten gluten, hvete, melk, soya…. Melblandingen inneholder maisstivelse

  • 3 egg
  • ca 1,5 kopp glutenfri melblanding* (3,6 dl)
  • 1 kopp melk som tåles. Go green mandelmelk er vår favoritt her.
  • 1/2 ts xanthan
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vanila vaniljesukker
  • 1/2 ts salt (uraffinert havsalt)
  • 2 ss sukker eller annet søtt
  • 3 ss blå soft, romtemperert eller smeltet

* Jeg har laget disse pannekakene med ulike glutenfrie melblandinger, og alle har fungert bra, så her kan du faktisk bruke den melblandingen du har tilgjengelig. Jeg velger alltid naturlig glutenfritt: Toro lys melblanding, Authentic Foods Gourmet Featherlight Blend, Dove’s Farm gluten free flour blend, alle disse fungerer fint.

Barna får knekke eggene (eller klekke eggene, som datteren min mener at det heter), måle opp ingredienser og røre.
Jeg rører litt etterpå, da. Barna her har stort sett brukt opp tålmodigheten sin når røra er ferdig, så stekingen blir det meg som tar.

Stek tykke små pannekaker på middels varm takkeplate eller i tørr stekepanne. Legges på rist mens resten av pannekakene stekes.

Prinsessene eller piratene kan kanskje dekke bordet imens?

Ta fram lønnesirup, syltetøy og smør/margarin.

Kos dere!

Uten maisstivelse:

Vil du lage pannekakene uten ferdig melblanding som inneholder maisstivelse? Forsøk med 1/2 kopp rismel, 1/2 kopp tapiokastivelse og 1/2 kopp potetmel.

Amerikanske koppemål:

1/4 kopp er 60 ml

1/2 kopp er 1,2 dl

2/3 kopp er 1,8 dl

1 kopp er 2,4 dl

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *