Snickerskuler

Hjemmelagde snickerskuler uten melk og gluten
Det perfekte julegodteriet lager du selv! Disse snickerskulene er sprø, seige, søte og salte samtidig, og er kjempelette å lage. Gjør det gjerne sammen med barna, kanskje blir det en ny juletradisjon? Oppskriften jeg gir dere her er til en relativt liten porsjon, om du ønsker at det skal være nok til et par gaver så lag dobbel oppskrift.

Dette er et bidrag til Allergimatbloggernes julekalender på facebook. Følg med da vel!

Snickerskuler

Uten gluten, hvete, melk…..soyafri om det brukes soyafri sjokolade.

  • 1/2 glass peanøttsmør (175 gram)
  • en klype salt
  • 1 dl lys sirup*
  • 1,5 ts godt vaniljesukker (jeg bruker Tørsleffs Vanila)
  • 5 dl glutenfrie cornflakes
  • 1/2 dl kokosmasse
    —-
  • 200 g mørk sjokolade (for eksempel en stor plate coop kokesjokolade)
  • Et par never hakkede salte peanøtter til strø og pynt

*Mitt sirupstriks? Jeg bruker en målekopp i riktig størrelse (1 dl) og smører den innvendig med litt olje eller melkefri margarin. Så er det lett å helle opp rett mengde sirup, og smøringen gjør at den slipper koppen igjen.

Bland sirup, peanøttsmør, salt, vaniljesukker i en kjele, og varm det opp forsiktig mens du rører. Blandingen skal mykne og blande seg. Så kan du ta kjelen av plata.

Dekk et brett med bakepapir eller matpapir.

Rør inn kokosmasse og cornflakes. Det gjør ingenting om cornflakesen blir litt knust. Trill små  boller av blandingen, dette synes ungene det er morsomt å gjøre. Bruk en teskje for å ta opp massen, så blir kulene passe store.

Sett kulene på brettet, og avkjøl dem i kjøleskap en stund.

Hakk salte peanøtter. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. (brekk i biter og ha i en liten kjele eller bolle som settes oppi en kjele med varmt vann i bunnen. La kjelen stå på svak varme og rør forsiktig i sjokoladen. Ikke la vannet koke.

snickerskuler3_web

Ta fram brettet med kulene. Flytt alle kulene over til den ene siden av brettet, og strø  hakkede peanøtter på brettet. Dypp kulene i smeltet sjokolade (bruk to gafler eller sjokoladedyppeverktøy). Sett kulene på hakkede peanøtter og strø mere peanøtter oppå.

Når alle kulene er sjokoladedyppet skal brettet avkjøles igjen, før kulene kan legges i fine glass eller bokser. Oppbevares i kjøleskap eller et kjølig rom.

Lyst på mere snickers? Se på snickerskake med puffet ris.

Den opprinnelige oppskriften fant jeg på bloggen Enkelt og greit, men jeg har gjort den mindre søt (den er rikelig søt nok nå), og lagt til hakkede peanøtter. 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Snickerskuler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *