Glutenfri rensevaffel

glutenfri rensevaffel til rengjøring av vaffeljernHar du hørt om rensevaffel? Det er en vaffel som renser vaffeljernet for skitt og fett. Røra lages enkelt på et par minutter, og hele prosessen tar bare ti minutter. Jeg bruker asiatisk hvitt rismel, men du kan for eksempel bruke den melposen som du ellers aldri får brukt opp fordi du ikke liker den noe særlig, dette her er en fin måte å bruke opp glutenfrie melrester på.

Ta fram vaffeljernet og plugg det inn, så det blir varmt mens du lager røre.

Glutenfri rensevaffel

passer til dobbelt vaffeljern

  • ca 2,5 dl glutenfritt mel, f.eks fint hvitt rismel
  • 2 ss salt
  • 1 ts bakepulver
  • vann til passe røre.

Bland mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Rør med gaffel, og ha i nok vann til at det blir omtrent som vaffelrøre i konsistensen.

Vaffeljernet skal ikke smøres før du har i rensevaffelrøra, og det er heller ikke fett i røra. Denne vaffelen skal nemlig trekke til seg gammelt fett fra vaffeljernet.

Hell røre i det varme vaffeljernet og stek på vanlig måte. Når vaflene er ferdige, kan du hive dem i matavfallet. Nå er vaffeljernet mye renere, og klart for en ny runde med gode vafler.

Steking av glutenfrie vafler i vanlig vaffeljern som er brukt til glutenholdige vafler:
Ncf anbefaler å la de to første vaffelplatene spises av noen som tåler gluten, og at resten av vaflene er trygge å spise for dem som ikke tåler gluten. Jeg opplever at mange er veldig sensitive, og synes det er tryggest med eget, glutenfritt og melkefritt vaffeljern. Det finnes rimelige vaffeljern til under 200,- så det er ikke en stor utgift å ha et glutenfritt vaffeljern i skapet. Merk jernet godt med glutenfritt. Bruk sprittusj, eller så kan du kjøpe klistremerker her.

Fikk du lyst på vafler nå?
Her er noen oppskrifter:

Belgiske vaniljevafler med sjokoladebiter

Sitronvafler med valmuefrø

Lunsjvafler med havre, gulrot og «ost»

Vafler i gresset

Sunne frokostvafler

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Glutenfri rensevaffel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *