Stekepanner og pannekaker, ferietips for gluten- og melkefri sommerkos

Foto av nye stekepanner, en orange og en lavarød.

Møt mine nye stekepanner! Disse her fant jeg på tilbud, og er veldig fornøyd. Jeg kjøper nemlig gjerne stekepanner i sommerferien, enten før vi reiser bort, eller underveis.

Det er sikkert flere enn meg som tilbringer deler av ferien i leide hytter?
Noen som har funnet nye og gode stekepanner i sånne hytter? Ikke jeg heller. Dessuten er stekepanner litt vanskelige å få rene, og jo eldre de er, desto vanskeligere er rengjøringen.
Derfor investerer jeg i en god stekepanne som vi tar med oss i bilen. Så kan vi steke både egg og bacon, biff og pannekaker der vi er på ferie, uten å bekymre oss om rester av andres glutenholdige mat i panna. Lurt, ikke sant?

Feriepannekaker

Og du, når du allikevel har med deg en splitter ny stekepanne på ferie, så pass på at du har det du trenger for å steke knallgode pannekaker til frokost, kaffekos eller strandmat. Ta med en flaske sprutesyltetøy, så har du enkel strandkos. Bruk en av oppskriftene under her, og bland det tørre i en pose som du tar med deg hjemmefra. På ferie blander du inn egg, melk som tåles og litt melkefri margarin sammen med innholdet i posen. Vips, pannekakerøre.

Majas pannekakemel

Folkemuseets tykke pannekaker

Prinsessenes eller piratenes pysjpannekaker

Om du har plass i bagasjen, kan det være lurt med en slikkepott og en plastbolle også, stor nok til å inneholde en porsjon pannekakerøre. Men man klarer seg uten også, se her, jeg laget nettopp pannekakerøre i en stålkjele, og rørte med en spiseskje. Alt går 🙂

enkel pannekakerøre i kjele, stekt på kokeplate i feriehytte, glutenfri og melkefri.

verdens beste strandmat, tykke små pannekaker med syltetøy, glutenfrie og melkefrie.

Eller, om du vil gjøre det enda enklere, og spare plass i bagasjen, så kan du blande det du trenger til pannekakene, minus melmiks, i en liten plastboks, og blande dette med ferdig glutenfri melmiks som kjøpes der du er på ferie. Easy peasy og kjempegodt.

Liten pannekakemiks til ferien:

  • 2-3 ss kokosmel*
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss kokossukker eller vanlig sukker
  • 1/4 ts salt

Bland alt i en liten plastboks eller pose, og ta med på ferie.

Når du skal lage pannekaker blander du inn 3 egg, 2,5 dl melk som tåles, f.eks rismelk, og 2-3 ss myk melkefri margarin eller nøytral olje. Bland så inn så mye ferdigkjøpt glutenfri melmiks at du får en tykk og fin røre. Jeg brukte ca 2/3 pose Toro lys melmiks, men du kan bruke det melet du har.

Stekes i den nye stekepanna di, enten i tørr panne, eller med litt melkefri margarin eller olje.

*Kokosmel gir tykkere og mer fluffy pannekaker, med høyere fiberinnhold. Hopp over om du ikke har.

Ekstratipset: Det kan være lurt å ha med egen oppvaskkost også, så slipper du andres matrester i kosten når du vasker opp.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *