Vegansk og melkefri cashewrømme

Vegansk og melkefri rømme av cashewnøtter.

Cashewnøtter er et veldig godt utgangspunkt for melkefri og vegansk rømme eller sour cream. Med rå/uristede cashewnøtter, kokende vann og en blender, pluss noen få smakstilsetninger, så kan du lage melkefri rømme hjemme på et par minutter.

Bløtlegging eller ikke? I mange oppskrifter med rå cashewnøtter legges de i bløt noen timer først. Det gjør ikke jeg. Fordi jeg ikke lager raw food foretrekker jeg kokende vann og tørre nøtter, denne kombinasjonen gir den beste og mest kremete konsistensen, etter min mening. Om du heller vil bløtlegge nøttene før bruk, så legger du dem i en bolle med kaldt vann i ca 4 timer, før bløtevannet helles av, og du følger oppskriften.

Rømmen kan brukes som utgangspunkt for andre oppskrifter på saus eller dressing, for eksempel denne deilige kremede hvitløksdressingen.

Eller du kan bruke den som den er, som topping til taco, tilbehør til fiskemiddagen, eller til å blande med holiday-dipmix-posen. Bare fantasien setter grenser!

Her kommer oppskriften:

Vegansk og melkefri cashewrømme

Uten gluten, hvete, melk, soya, egg, sukker….

  • 100 g rå/uristede cashewnøtter
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 hvitløksfedd (eller mer om du vil)
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 4 ss kokende vann, eller mer til passe konsistens.

Du trenger en blender eller matmølle, gjerne en med litt liten beholder. Ha cashewnøttene i beholderen, og kjør til de er pulverisert. Kjør litt til, så nøttene begynner å bli kremete. Ha i sitron, kokende vann, hvitløk og salt, og kjør til alt har blitt en fyldig krem med rømmekonsistens, sånn omtrent. Smak til. Ha i serveringsbolle, og sett i kjøleskap fram til servering.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *