Varm sjokolade

varmsjokolade_web

Uten gluten og melk, kan være nøttefri og sukkerfri

Høstmorgen og småtrøtt, da er det godt med en kopp varm sjokolade. Og hvorfor skriver jeg ikke varm kakao? Fordi jeg alltid lager varm sjokolade med mørk sjokolade som smeltes i melk. Mere fett og kalorier, javisst, men bedre for blodsukkeret, og da funger den varme sjokoladen mer som et mellommåltid enn som en sukkerbombe.

Varm sjokolade uten melk og gluten

Til 1 kopp:

  • ca 2 dl melk som tåles. Jeg liker aller best Isola Bio Delice, som er en ris-mandelmelk. Eller mandelmelk. Rismelk kan brukes, men gir et tynnere resultat. Tåles havremelk så prøv det.
  • 1 stripe mørk sjokolade uten melk. Bruk den du liker og tåler, du kan gjerne velge en sukkerfri variant om du ikke ønsker sukker. Jeg bruker oftest 70% eller 87% sjokolade.
  • et dryss vanilje. Her fungerer vaniljepulver fra Authentic veldig bra, eller bruk en klype vaniljesukker. Vaniljepulveret har vært å få kjøpt hos utengluten.no.
  • et dryss kanel. Gir en rik smak og er bra for blodsukkeret
  • ca 3-5 dråper stevia, f.eks dark chocolate eller vanilla cream
  • for de viderekomne: en klype kajennepepper.

Rør alle ingrediensene sammen i en liten kjele, varmes opp under omrøring. Ferdig når den nærmer seg kokepunktet.

Sjekk om den er søt nok, hell i en fin kopp, og kos deg! For full luksusversjon serveres den varme sjokoladen med en dott pisket risfløte (Soyatoo Rice Whip)

Om du vil ha en hett krydret variant , smak til med litt kajennepepper. Visstnok blir det da en afrodisisk drikk, kanskje en idé til en kveld foran peisen….

Kakao til ungene: Gula Java Cacao

Ungene liker best kakao laget av rismelk, og vi har funnet vår «o´boy»-variant. Riktignok koster den mangedobbelt så mye som o´boy, men det er verdt pengene. Søtet med kokospalmesukker, med rå kakao, ekte vanilje og kanel, er dette et luksusprodukt. Anbefales. En drøy teskje til en kopp rismelk er nok, så glasset holder jo lenge.

Print Friendly, PDF & Email

0 thoughts on “Varm sjokolade

  1. Med rismelk: 1 god ss kakaopulver, 1,5 ss sukrin løses opp i litt vann, tilsett i klype kaffepilver og rismelk til passe farge. Varm opp. Denne er god!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *