Glutenfrie brødoppskrifter

10 thoughts on “Glutenfrie brødoppskrifter

 1. Hei. Takk for en flott blogg! Gleder meg til å teste ut oppskrifter. Jeg skal forsøke meg på surdeig, men har et par spørsmål. Mater du surdeigen mens den står i kjøleskapet? Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet uten å mates eller brukes?

  1. Den kan godt stå i kjøleskapet et par uker uten å brukes. Lenger også, men det som er viktig er at du da mater den opp og vekker den fra dvalen før den brukes i bakst. Ta den ut, mat den med ca 1/2 dl brunrismel eller bokhvetemel eller det melet du har laget surdeigen av, ha også i like mye vann som mel. Rør godt, og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12-24 timer, da skal du se at den bobler opp og våkner.

 2. Hei! Jeg ble så glad da jeg oppdaget at noen har gått opp løypa allerede. Jeg fikk cøliaki i sommer og har levd svært godt på kaker og brød frem til da. Etter 40 år i glutenland er det litt overgang å legge om til knusktørre kjøpeknekkebrød, særlig fordi jeg alltid har bakt mye selv tidligere. Men nå øyner jeg håp. Tusen takk!

  1. Så bra at du øyner håp om et godt brød- og kakeliv etter gluten. Sjekk gjerne boka mi Ekte brød, der er det massevis av baketips og 50 oppskrifter.
   Hilsen Kristin

   1. Den står allerede på bursdagsønskelisten min, sammen med en liten takke. Er i gang allerede, som du skjønner. Klarte ikke leve særlig lenge uten gode kaker og ferskt brød:)

 3. Hei!
  Jeg var på kurs med deg sammen med NAAF forleden. Kjempebra kurs! Rundstykkene er aldeles fortreffelige, og like gode (eller bedre) dagen etter!

  Gleder meg til å studere boken din!

  Mvh Fatemeh (forBRØDret)

  1. Så koselig, Fatemeh, tusen takk! Takk for at du kom og var med på kurset, veldig hyggelig å møte deg og de andre. Hilsen Kristin (også forBRØDret ;-))

 4. Hei. Har kjøpt meg støpejernsgryte for å bake brød etter oppskrifter i boken din, men på bruksanvisningen står det at tom gryte ikke skal forvarmes. Har googlet litt, men klarer ikke finne hvilke gryter som tåler dette. Kan du gi et lite tips om hvilke du bruker?
  Mvh
  Ellen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *