Lynkjappe burgerbrød

glutenfrie og melkefrie burgerbrød bakt uten gjær, fire burgerbrød på rosa kjøkkenhåndkle.Burgerbrød altså, de kan være et problem. Hvis vi for eksempel blir bedt på grilling fordi været er fint der og da, eller plutselig finner ut at vi har lyst på burgere, så er det veldig sjelden jeg har lyst til å vente halvannen time på å bake burgerbrød av gjærdeig. Med denne lille kjekke oppskriften så får du 4 burgerbrød på en liten halvtime, helt uten gluten, melk, hvete, egg og gjær. Dessuten er de kjempegode til frokost også. Her har jeg for enkelhets skyld brukt en ferdig melblanding som base, og bruker chiafrø som bindemiddel. Det gir brødene fin konsistens og bedre holdbarhet.

Dette er en rask og enkel oppskrift hvor du ikke trenger kjøkkenmaskin. Perfekt i ferien.

Jeg har bakt disse med og uten olje i deigen. Til hamburgere anbefaler jeg å ha olje i deigen, da blir de mykere, men om du vil ha frokostrundstykker med sprø skorpe kan du godt hoppe over oljen.

Om du synes det er lite med 4 burgerbrød så dobler du oppskriften 🙂

Lynkjappe burgerbrød

Uten gluten, hvete, melk, soya, egg og gjær

4 stk.

 • 1 ss chiafrø
 • 2 dl vann
 • 1 dl (70 g) jyttemel, blått eller grønt (fibra teff).
 • 1 dl toro lys melmiks, annen lys melmiks eller 1/2 dl hvitt rismel og 1/2 dl maisstivelse.
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 ss sukker (ev kokossukker)
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss olivenolje eller nøytral olje (kan sløyfes)
 • Sesamfrø

Sett stekeovnen på 220 grader. Chiafrøene røres inn i vannet og får svelle i 10 minutter.

Bland alt det tørre i en bolle imens. Rør inn chiavannet og ev. olje. La deigen stå og svelle i noen minutter. Om den fremdeles ser veldig løs ut så kan du drysse på litt mer jyttemel og røre inn, men det trengs sannsynligvis ikke.

Klatt ut fire brød på bakepapir, fukt hendene og klapp dem runde og litt flate. Dryss med sesamfrø.

Stekes i 20-25 minutter på 220 grader, bruk gjerne varmluft.

Avkjøles på rist.

Klar for grillings! Eller frokost 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Lynkjappe burgerbrød

 1. Hei,
  Lurer på hva jeg gjør galt. Min deig ble veldig flytende og jeg mener å ha målt opp riktig. Det er mye vann i forhold til mel synes jeg. Etter svelling ble det ganske flytende. Hadde i flere skjeer med mel, men det ble fortsatt grøtkonsistens.

  Samme problem hadde jeg med den nye brødoppskriften din. Der målte jeg på grammet med vekt. Veldig tynn deig.

  1. Denne deigen her skal ikke være like fast som de andre deigene mine, jeg klatter bare deigen ut på bakepapir her. Men med chiafrø og noen minutters svelling blir den helt fin. Jeg bruker målekopper/skjeer til melet, kanskje du har helt melet ned i et litermål, slik at det er luftig og fluffy? Jeg ville bare tatt i litt mere mel. Men jeg skjønner ikke hvorfor deigen til havrebrødet blir løs, for den er ikke det i det hele tatt her hos meg. Du er sikker på at du hadde i både chiafrø og xanthan, og lot deigen svelle litt i kjøkkenmaskinen slik som det står? (Pass også på at du måler opp væsken i et litermål som viser rett, jeg har et hatt et litermål som viste nesten en liter for mye på literen, som jeg måtte slutte å bruke.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *