Min yndlingskaffelatte

caffesenzalatte_web

uten melk, soya, raffinert sukker og koffein…..

Ikke tåler jeg melk, og ikke tåler jeg soyamelk. Koffein gjør meg søvnløs og gir meg hjerteklapp. Men kaffe latte, det drikker jeg. Ikke hver dag, men iblant. Jeg må være min egen barista foreløpig, for det har hittil ikke vært noen kafeer eller kaffebarer som serverer kaffen med noe annet enn kumelk eller soyamelk. Men nå har jeg sett at kokosmelkserien So Delicious har kommet til Norge. De har en egen baristamelk, og markedsfører seg tydeligvis mot kafeer, så ifølge deres egen facebookside er det nå mulig å få kaffe latte med «kokosbaristamelk».

For å kunne skumme opp melk er det nødvendig med litt protein i melka. Vanlig kumelk har drøyt 3% protein. Vi som ikke kan drikke kumelk må finne en annen type melk med et visst proteininnhold. Rismelk inneholder omtrent ikke protein, og kan derfor ikke brukes. Soyamelk har mye protein og funker bra, men her tåler vi ikke soya heller. Mandelmelk derimot, det funker bra, og min favoritt er Rice Delice, en melk som er laget av en blanding av ris og mandler. 1 % protein, nok til at melken skummer fint. Kjempegod, fyldig smak som er perfekt i kaffen.

Kaffen jeg bruker er Nespressos koffeinfrie varianter, de har fire typer. Det finnes selvfølgelig koffeinfri espresso i løsvekt i kaffebutikker, det er sikkert lurere om man drikker mer kaffe enn meg.

Jeg søter kaffen med en blanding av stevia og kokossukker. Lønnesirup eller lønnesukker er også kjempegodt.

Sånn gjør jeg:

1 dobbel kaffe latte med rismandelmelk

1: 1,5 dl rismandelmelk varmes i en kjele

Melken skummes i en skummekanne(f.eks fra bodum) eller med en elektrisk melkeskummer.

2: I en stor kopp har jeg 1-2 ts kokossukker og 4-5 dråper stevia.

Jeg liker aller best stevia med karamellsmak.

3: 2 kapsler koffeinfri kaffe traktes i koppen, da løser sukkeret seg lett opp.

Valgfrie ingredienser: et lite dryss vaniljepulver eller bittelitt kanel.

4: Rør rundt. Hell i den oppskummede melken, og nyt din melkefrie kaffe latte.

Har du en yndlingsmelk til din kaffe latte? Skriv en kommentar da vel🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s