Pasta Carbonara

pastacarbonara_web
 Når folk hører at vi ikke spiser melk og gluten så tenker de ofte at det er veldig vanskelig og at vi nok spiser veldig rar erstatningsmat. Jeg har vent meg til erstatningsproduktene for lengst og for meg handler det mest om å bytte ut ingredienser jeg ikke tåler med dem jeg tåler. Som i dette tilfellet. Rask og kjekk pastamiddag, basert på vanlige råvarer fra butikken, men byttet ut med melke/gluten/soyafrie varianter der det trengs. Det store trikset i denne retten er den gode «parmesan»varianten Prosociano fra Violife. Helt uten melk og soya er den et godt alternativ til parmesan for oss som ikke tåler melkeprodukter. Rives på rivjern som ekte parmesan, og smelter fint. Får du ikke tak i denne går det helt fint å lage retten uten ost. Men da er det godt med litt urtesalt på toppen.

carbonara_ingr_web

Uten gluten, hvete, melk, soya, mais….

  • Pasta som tåles, så mye som trengs for din familie. Jeg brukte denne og kokte nok ca 250 gram.
  • 1/2 pk smårettskinke, eller 1 pk bacon, skåret opp smått og sprøstekt.
  • 1/2 pose selskapserter, tiner litt på benken mens pastaen koker.
  • 1 eggeplomme
  • En skvett fløte som tåles, her ecomil mandelfløte
  • ett eller to hvitløksfess, presset
  • kvernet hvit pepper*
  • salt eller herbamare urtesalt
  • Frisk basilikum fra potte

Kok pasta i stor kjele, i rikelig mengde saltet vann. Mens pastaen koker gjør du klar resten av ingrediensene. Når pastaen er passelig al dente helles vannet av, og eggeplomme, fløteskvett og hvitløk røres umiddelbart inn. Varmen fra pastaen er nok til at eggeplommen tykner litt. Bland inn ertene, skinke eller bacon, krydre med pepper og salt, hakk frisk basilikum og dryss oppå. Pass på at retten er gjennomvarm, men den skal ikke koke. Serveres med revet «parmesan» og ekstra pepper og basilikum.

Buon appetito!

*Hvorfor bruker jeg hele tiden hvit pepper?

Jeg liker smaken selvfølgelig, men hovedsaken er at hvit pepper er bortimot usynlig i maten, og pirkete små frøkner ser den ikke så lett. Bruk svart pepper om du vil.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Pasta Carbonara

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *