Snickerskake

snickerskake_webDette er rett og slett godteri. Superenkel å lage, veldig mye kalorier for penga, og snadderdeilig. Morsom å lage sammen med barna, eller hva med å lage en porsjon til hyttetur, vinterferie eller lignende? Veldig populær hos både små og store. Holder seg sannsynligvis godt i kjøleskapet i noen dager, men det har vi ikke helt fått prøvd ut, for den blir spist opp så fort.

Snickerskake

uten gluten, hvete, melk, soya, gjær

 • 1 glass peanøttsmør
 • 2 dl lys sirup
 • 1/2 ts fint havsalt
 • 1-2 ts vanila vaniljesukker
 • 7-8 dl puffet ris*
 • 1 dl kokosmasse
 • 1 plate mørk sjokolade som tåles
 • evt. grovhakkede salte peanøtter til pynt

Velg en type peanøttsmør som tåles, sjekk ingredienslista. Ha peanøttsmør og sirup i en kjele og varm forsiktig opp slik at blandingen blir lett å røre i. Ha i salt, vaniljesukker, kokosmasse og puffet ris. Spre massen i et jevnt lag utover en rektangulær kakeform eller liten langpanne dekket med bakepapir. Sett formen kaldt til blandingen har stivnet. Smelt sjokoladen forsiktig på svak varme eller i mikro, og smør den utover kaken med en slikkepott. Strø evt hakkede peanøtter på toppen. Sett formen kaldt til sjokoladen er stivnet. Skjær kaken i små kvadratiske biter, ca 5×5 cm eller etter eget ønske. Oppbevares kjølig.

*Puffet ris er forsåvidt glutenfri, men sjekk med produsenten om du er usikker. Puffet ris lages ofte i samme maskiner som puffet havre og hvete, men maskinene renses før risen lages. Vi tåler f.eks. risen fra Tau Mølle.

 

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Snickerskake

 1. Lagde denne kaken til grillfest med over 40 gjester i dag. Jeg har aldri fått så mange komplimenter for en kake i hele mitt liv! Denne var populær:-) og superenkel! Lagde forresten havrevafler med gulrot og ost fra brødboken din for noendager siden, sønnen min som kan spise både gluten og melk sa de var de beste vaflene han har smakt (de var uten sukker!). Takk:-)

 2. Tror du det går bra å bruke hjemmelaget peanøttsmør av bare knustte peanøtter i blender? Dette peanøttsmøret er litt tjukt i konsistensen, men veldig godt.

  1. Prøv du, det smaker sikkert godt ihvertfall. Om du ser at det blir veldig tykt i kjelen,når du smelter sammen sirup og peanøttsmør, så kan du kanskje prøve med et par ss olje eller kokosolje oppi?

 3. Vi bakte kaken på skolen. den ble en kjempesuksess selv om den ikke så så bra ut å i tillegg hadde vi ikke nok sjokolade engang!

 4. Denne kaken er super god til kaffen. Har du prøvd å fryse ned denne kaken? Hvordan er den i så fall etter å ha vært fryst?

  1. Hei, ja denne er virkelig god, så bra at du liker den. Jeg tror den puffede risen blir seig etter frysing, men du kan jo putte et par stykke i fryseren og teste. Alternativt kan du lage snicerskuler, der er det cornflakes istedenfor puffet ris, og de dekkes i sjokolade, så de tror jeg tåler frysing veldig bra. Lykke til! https://kristinkoker.com/2016/12/03/snickerskuler/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *