Brødbok og havremiks

collage_ektebrod_web
I dag kommer boka Ekte brød – uten gluten og ferdige melmikser på lager, og straks vil den være å finne i bokhandlene. Boka inneholder 50 fristende oppskrifter på brød, småbakst, knekkebrød, kjeks, wraps og tips til bruk av tørt brød. Se bare på de fristende bildene over her. Fv. øverst: frokostsnurrer med safran og appelsin, spicy roti, scones med havre, honning og tørket frukt. Fv. nederst: lunsjvafler med havre, gulrot og ost, saftige brytebrød med frø og brødkrydder, og en lekker og luftig brioche. (Bildene er tatt av Gry Traaen, min flinke fotograf til boka.)

havremiks_glass_webEn av de tingene jeg gleder meg mest til å dele med dere er den smarte bakemiksen jeg har laget til boka. Den er ordentlig grov, basert på glutenfri havre, blir veldig god som brød eller rundstykker, og kan i tillegg brukes til masse annet. I boka brukes den til scones i flere varianter, og noen lynkjappe matpakkeruter som bakes på under halvtimen fra start til ferdig.  Dessuten deler jeg ut en bonusoppskrift på cookies bakt med havremiksen, den kan du få om du sender en melding til meg på facebook. Jeg kommer også til å legge ut oppskriften her på bloggen etterhvert.

Boklansering!
Boka lanseres i Cappelen Damms bokhandel i Akersgata 47/49 i Oslo, 22. september kl 18-20. Det blir smaksprøver og lanseringsrabatt, et lite minikurs i glutenfri brødbakst, og jeg blir bokbadet av redaktøren min Kaja Marie Lereng Kvernbakken.

Alle er velkommen, og jeg håper vi ser riktig mange der.

Her kan du kjøpe boka med rabatt og gratis levering hjem i postkassa:

https://www.tanum.no/_hobby-og-fritid/mat-og-drikke/ekte-br%C3%B8d-kristin-granli-9788202513573?utm_source=kristingranli&utm_medium=referral&utm_campaign=ektebr%C3%B8d

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Brødbok og havremiks

 1. Hei Kristin!

  Gratulerer, så gøy! Og så fin bok!!

  Denne tror jeg vi må skaffe oss. Maja (vår) har hatt god effekt av glutenfri kost, og Kristian er en skikkelig god brødbaker i huset – og eksprimenter både med meltyper og bakeformer/ gryter.

  Lykke til med lanseringsfesten!

  🙂

  Hils John!

  Vibeke Sundbye Senior Grafisk Designer | KID Interiør AS

 2. Jeg lånte denne boka på biblioteket nylig, lagde havrebrød av denne miksen, og bestilte boka tvert. Har ikke testet så mange oppskrifter enda, har gradvis anskaffet de ulike ingrediensene og hendene mine tåler elting dårlig. Men, butikkhyllene i området er nå karttlagt og fotografert (nyttig tips for de med dårlig hukommelse, nå vet jeg hvem som har hva og til hvilke priser) og en kjøkkenmaskin er på vei i posten, så sommerens hovedaktiviteter er planlagt.

  Jeg har bladd gjennom en del bøker med glutenfri oppskrifter, men denne skiller seg positivt ut visuelt i mine øyne. Formatet er lett håndterbart og står stødig i en liten bokstøtte på benken. Jeg liker at papiret ikke er «glossy» som i mange andre bøker. Det er lett å skrible ned notater med blyant. Bildene er tydelige og fine. Rett og slett en lekker bok!

  Kan forøvrig legge til at den første pizzaen jeg spiste siden jeg kuttet gluten var hjemmelaget pizza med bunn bakt av havremiksen, men uten solsikkefrø. Funket kjempebra.

  1. Å, tusen takk, nå ble jeg kjempeglad <3. Så hyggelig å høre at både boka, havremiksen og oppskriftene faller i smak. Lykke til med bakingen! Jeg har også veldig god erfaring med å bestille ingredienser på nett, bakerst i boka finner du en kjekk oversikt over nettbutikker. Jeg bestiller ofte flere av de typene mel og gryn jeg bruker mest av, så går jeg ikke så fort tom.Hilsen Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *