Gresskarmos

Ovnsbakt gresskar til gresskarmos

Du kan lage gresskarmos til kaker og suppe på flere måter. Veldig lurt å gjøre dette om høsten, og ha i fryseren til fargerike supper og gode muffins.
Og gresskarfrøene kan gjenbrukes til halloweengresskarlykten, hvis du har like usmakelig humor som oss…..

gresskarmos

Halloweengresskarmos
Den ene måten er å grave ut innmat fra halloweengresskar, hule ut gresskaret så veggene blir tynnere og bake dette i ovnen til det er mykt. Ta vekk tråder og frø, før du legger gresskarkjøttet i en ildfast form, og bak i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter eller lenger, til det er mykt.

Mos gresskarkjøttet i kjøkkenmaskin eller blender. Hvis mosen er veldig tynn og våt kan den gjerne renne av seg i en finmasket sikt, dette er lurt om mosen skal brukes til baking.

Gresskar fra grønnsaksbutikken
Den andre måten: gresskar fra grønnsaksbutikken. Helt klart større smakspotensiale. Let det aller helst fram til kuri/hokkaidogresskar, de er ganske små, mørk oransje, og har en liten tupp under stilken. Grågrønne gresskar fra grønnsaksbutikken er ofte store, og selges gjerne i biter. De er knall oransje inni. Butternut squash er pæreformede og blek oransje. Alle disse tre variantene har god smak, og tett og godt gresskarkjøtt.

Del gresskaret i to (eller fire dersom det er veldig stort. Grav ut kjerner og tråder, og legg bitene med snittflaten ned i en langpanne. Bak gresskaret i ovnen på 180 grader, til det er mykt.

Avkjøl det så du klarer å håndtere det uten å brenne deg før du gjør noe mer. Grav så ut innmaten, og mos den i kjøkkenmaskin eller blender. Denne mosen blir ofte mindre våt enn mos fra halloweengresskar, men om den er veldig fuktig kan du la den renne av i en finmasket sikt før den brukes til bakst eller fryses.

Det som ikke skal brukes med én gang kan fryses i porsjoner, ha mosen i plastposer og skriv på posen hvor mye den veier.

Oppskrift på gresskarsuppe med søtpotet

Oppskrift på gresskarmuffins med marengsglasur

Ønsker dere en gresselig god høst, med både skumle gresskarlykter og fargerike supper!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Gresskarmos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *