Guidet handletur

Guidet hanletur i meljungelen, hjelp til å handle glutenfrie meltyper og ingredienser

Lurer du på hva hvor man kjøper alle de rare ingrediensene til glutenfri bakst, og hvordan du skal bruke naturlig glutenfrie mel, gryn og korn? Lurer du på hvilke typer gryn og mel som kan kjøpes i etniske matbutikker? Hvor får du kjøpt xanthangummi, eggerstatter og andre pussige ingrediener til glutenfri bakst? Hvilke butikker har tapiokastivelse og risnudler? Hva er forskjellen på maismel og masa harina og polenta? Hvor får man kjøpt kikertmel? Hva kan du bruke istedenfor strøbrød?

Vil du lære mer om ingredienser og om hvilke ting du bør kjøpe i hvilken butikk? Jeg arrangerer to guidede handleturer, en i Drammen og en i Oslo. Vi besøker en velassortert helsekostbutikk, og en eller to butikker med asiatiske og etniske matvarer. Jeg gjør det jeg kan for å få til noen hyggelige tilbud til dere underveis. Dette blir en slags «gående foredrag», med shoppingmuligheter. Sannsynligvis blir dette de eneste guidede handleturene jeg arrangerer i år, så pass på å benytte sjansen!

Guidet handletur i Drammen, lørdag 1. april

Vi møtes kl 11.00 på CC Naturkost, CC i Drammen. Vi handler og lærer om helsekostingredienser til baking og gluten- og melkefri matlaging. Deretter går vi til torget. Det er ingen gode kaféalternativer som serverer gluten- og melkefritt i Drammen, så vi tar en pause på Bragernes torg, med muffins bakt av meg, og kaffe fra kiosken for dem som vil. Så handler vi på Hoang Asia Mat, ved kinoen. Om vi orker så tar vi også en tur til Elite mat på Strømsø, vi får se hvor fullastede vi blir.

Pris: kr 200,- per person, betales til meg på forhånd. Begrenset antall plasser! Meld deg på her!

Ta med trillebag, ryggsekk eller sykkel, om du har tenkt å benytte anledningen til å handle endel. Bil er også mulig, men jeg har ikke kapasitet til å tenke ut lure steder å parkere.

Guidet handletur i Oslo, lørdag 8. april

Vi møtes kl 11.00 på Grønlands Torg frukt og grønt. Deretter går vi til en av asiabutikkene i strøket rundt Torggaten, før vi avslutter handlingen på Helios Grünerløkka, i Hausmannsgaten. De som har lyst blir med på et hyggelig kafébesøk på Funky Fresh Foods på DogA. (Her betaler du selv det du spiser/drikker) (De serverer vegansk, raw, gluten- og sukkerfritt).

Pris: kr 200,- per person, betales til meg på forhånd. Begrenset antall plasser! Meld deg på her!

Ta med trillebag, ryggsekk eller sykkel, om du har tenkt å benytte anledningen til å handle endel. Bil er også mulig, men jeg har ikke kapasitet til å tenke ut lure steder å parkere.

Har du spesielle spørsmål eller ting du lurer på? Send meg en kommentar når du melder deg på.

Vil du kjøpe et signert eksemplar av boka Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser, så er det fint om du sier ifra når du melder deg på, slik at jeg tar med nok bøker. Kr 350,- (butikkpris 379,-)

Dette blir gøy, håper det er mange som vil bli med!

Hilsen Kristin

Bli med på bakekurs!

Fremdeles ledige plasser på glutenfritt bakekurs lørdag 25.mars. Kurset har fokus på flate brød og takkebakst. Vi baker bl.a. pitabrød, wraps, lomper og spicy roti. Knallgode brød som gjør både hverdag og turliv enklere og mye godere! Kurset holdes sentralt i Drammen. Alle oppskriftene er uten gluten, hvete og melkeprodukter. Påmelding her.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *