Glutenfri matlyst, magasinanmeldelse

magasin glutenfri matlyst, min leseranmeldelse. magasin på stuebord, med tekopp.

Jeg kjøpte det nye glutenfrie magasinet Glutenfri Matlyst i forrige uke, og har kost meg med å lese det. Jeg kjøpte også dette magasinet på Sverigetur i fjor sommer, og er glad for at det nå har kommet i norsk utgave. Jeg kjøpte bladet for egne penger, og deler her ut både ros og littegrann ris:

Jeg ble sulten! og har tenkt å lage bl.a. jordbærsuppe, grønn papayasalat uten papaya men med kålrot isteden (supersmart!) og kommer til å teste ut en dukkahvariant med gresskarfrø istedenfor hasselnøtter. (Nøtteallergi i huset).

For oss som trenger helt melkefritt i tillegg til glutenfritt så hjelper ikke glutenfrie oppskrifter så mye dersom det er brukt mye vanlige eller laktosefrie meieriprodukter i oppskriftene. I dette magasinet synes jeg det er en god blanse mellom oppskrifter med meieriprodukter og oppskrifter der melk/smør er byttet med melkefrie alternativer. Tommel opp og applaus for at dere tar høyde for dette. Håper dette hensynet blir med videre i de neste utgavene.

For meg som sverger til å bruke minst mulig ferdige melmikser i baking, så synes jeg også at det er flott at mange av oppskriftene er basert på rene glutenfrie meltyper.

Oppskriftene er stort sett veldig enkle og oversiktlige, så det føles ikke altfor skummelt å sette i gang.

Faktaartiklene var oversiktlige og lett forståelige.

Det var også interessant å lese om sirtmat, noe jeg aldri hadde hørt om før. Lurer du på hva det er så kjøp bladet 😉

Et par smårusk:

• Havrebrød er ikke paleo, for paleokostholdet utelater alt av kornprodukter.

• En liten glipp i en oppskrift som bare angir lys soyasaus. Mange reagerer på vanlig soyasaus og trenger soyasaus som er merket glutenfri.

• De fargede prikkene som skal vise hvilke allergener oppskriftene er fri for, krever litt innkjøring, at man lærer seg hvilken farge som betyr hva.

• Jeg forsøkte å bestille neste nummer ved å sende sms som angitt på side 3, men det fungerte ikke, der er det nok en liten trykkfeil.

Vel verdt pengene, synes jeg, hyggelig og fristende lesning. Jeg gleder meg til neste nummer, og håper magasinet snart får på plass både norsk nettside, norsk instagramkonto og en abonnementsordning. Inntil videre kan du lese mer på http://www.glutenfrimatgladje.se

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *