Marinert melkefri og vegansk feta

vegansk feta marinnert i olivenolje, med hvitløk og urter.

Vet du at det finnes vegansk og melkefri fetaost å få kjøpt? Den heter Greek White, og er produsert av Violife.

Jeg savnet sånn deilig marinert fetaost i terninger som ligger i en krydret olje, og tenkte at det sikkert går an å marinere Greek White på samme måte. Så det har jeg gjort i dag, og det ble veldig vellykket. Fetaosten blir best om den får marinere i minst ett døgn før den spises, slik at smakene får tid til å blande seg. Dette smaker nydelig, og oljen og krydderne kan du bruke en gang til, bare fyll på med flere veganske fetaterninger når glasset er tomt for ost. Oljensom blir igjen kan også brukes i salatdressing, bare sil av de hele krydderne.

Den marinerte fetaosten er perfekt til tapas/snacks sammen med oliven og focaccia, eller som stjernen i en deilig gresk salat.

Jeg kjøper Violife Greek White i helsekostbutikk eller veganske nettbutikker. Du får også kjøpt den i supermarkedene ved svenskegrensa.

Vil du lage vegansk og melkefri fetaost selv? Sjekk oppskriften min på fetakrem av mandler, den er også nydelig!

Marinert melkefri og vegansk feta

Uten gluten, hvete, melk, soya

du trenger:

  • 1 blokk Violife Greek White vegansk feta
  • 2-3 dl god extra virgin olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • noen kvister rosmarin
  • litt tørket timian eller andre urter som ønskes
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts hel pepper, gjerne rosépepper, men all pepper går fint.
  • 1 rent syltetøyglass med skrulokk

Åpne pakken med Greek White, og hell av saltlaken, den skal ikke brukes. Legg blokken på en ren fjøl, og skjær den i terninger med en skarp kniv.

Skrell hvitløksfeddene og skjær dem i to på langs. Ha ca 1 dl olivenolje i syltetøyglasset, sammen med hvitløk, rosmarin, pepper og koriander. Skru på lokket og rist litt så alt blander seg. Fyll så glasset med fetaterninger, og etterfyll med olivenolje til osten er dekket. Skru lokket godt på. Vend på glasset så krydderne fordeles godt. Sett til marinering i kjøleskap i ca 1 døgn før servering. La glasset bli romtemperert før servering, for olivenolje stivner litt i kjøleskap.

Καλή όρεξη! (Kalí óreksi!)

 

Innlegget er ikke sponset, og osten er kjøpt.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *