Aprikossyltetøy med Amaretto

aprikossyltetøy med amaretto

Dette er det beste aprikossyltetøyet jeg vet om, helt nydelig på loff, toast eller scones. Jeg kjøper friske aprikoser i juni og juli, når de finnes i butikkene, da blir syltetøyet kjempegodt. Den magiske ingrediensen er italiensk Amarettolikør, som smaker av mandler og marsipan.
Kanskje du også har en flaske på lur? Jeg har hatt min i maaange år, for det er ikke ofte jeg bruker den, men her i dette syltetøyet gir den en nydelig smak.
Om du ikke har Amaretto, så blir det uansett et godt syltetøy, og kanskje du vil eksperimentere med en annen likør?

Aprikossyltetøy med Amaretto

ca 3-4 glass

  • 1 kg friske aprikoser
  • 500 g sukker
  • 1/2 pose syltepulver (22g)
  • 2-3 ss amarettolikør, hvis du har.

Skyll aprikosene godt, del dem i to og vipp ut steinen. Jeg deler deretter de halve fruktene i båter, og hver båt i tre-fire biter, men du velger selv. Jeg liker at det er smått skåret opp. Ha aprikosene i en kjele, og ha i ca 2 dl vann.

Kok opp og la koke i ca ti minutter. Ha i halvparten av sukkeret, rør godt, og la koke til aprikosene begynner å gå i oppløsning.

Bland syltepulver i resten av sukkeret og rør godt inn i syltetøyet, kok igjennom i ca 2 minutter. Skum om det trengs.

Ta kjelen av plata og la det avkjøles i noen minutter, før du rører inn litt amarettolikør. Du trenger ikke mye, det skal bare gi et ekstra hint av marsipansmak til syltetøyet. Ha det ferdige syltetøyet på glass som er godt skylt og deretter sterilisert i stekeovnen på 100 grader i 10 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *