Litt om min måte å bake glutenfritt, og hvorfor måler jeg i kopper?

For fem år siden måtte vi legge om til gluten-melke- mais- og soyafritt kosthold, fordi sønnen min ikke tålte disse matvarene. Glutenfri bakst i Norge er oftest basert på melmikser, og alle melmiksene vi fant inneholdt enten hvetestivelse eller maisstivelse, som godgutten ikke tålte. Jeg begynte å søke på nettet  etter gode oppskrifter, og det fant jeg i lassevis: I blogger fra USA. Som målte alt i kopper. Derfor begynte jeg å bruke de nedstøvete koppemålene jeg hadde i kjøkkenskuffen, og etter det har de neimen ikke fått anledning til å samle noe støv, de er i bruk hver dag! Når man venner seg til å bruke koppemål er de veldig praktiske, særlig når man eksperimenterer med nye oppskrifter. Jeg bruker dem som store skjeer, og henter ønsket mengde mel opp fra boksen med mel. Det går raskere enn å måle opp i et litermål. 1/4 koppemålet og 1/2 koppemålet er gode byggeklosser når jeg lager oppskrifter. Så kjøp deg et sett og prøv, kanskje vil du også synes at de er praktiske. Væske måler jeg ofte i ml/dl, dette er på grunn av at når jeg lager nye oppskrifter begynner jeg med de tørre ingrediensene, og justerer væskemengden til slutt. Da er det ofte greit å bruke mer presise mål enn koppene.

1 kopp er 2,4 dl

1/2 kopp er 1,2 dl

1/4 kopp er 60 ml

1 ss er 15 ml

1 ts er 5 ml

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *