Sjokolademousse med avocado og appelsin

sjokoavocadomousse_web

Hva vil du helst gjøre med en avocado, et egg og en halv appelsin? Spise dem som de er, eller trylle dem om til sjokolademousse? Jeg vet hva jeg vil! Denne ser veldig enkel ut, men det måtte fire runder til før oppskriften satt som den skulle. Jeg ville ha minst mulig sukker, men kombinasjonen avocado, kakao og stevia var litt vanskelig å få til å fungere, jeg fikk en lakrisaktig ettersmak på de første variantene, og det ville jeg slett ikke ha. Rå kakao gikk ikke så bra, synes jeg, varianten med kokosmelk var ok nok, men med appelsin ble det kjempegodt! Så her kommer den. Dette er raw food i ytterste konsekvens, for det er også rått egg oppi. Om du synes det høres rart ut, så tenk på at det ofte er eggedoosis og stivpiskede eggehviter i sjokolademousse.

Avocadosjokolademousse

3 porsjoner

  • 3 dadler, uten stein, delt i mindre biter
  • 1/4 kopp/60 ml/4 ss nypresset saft av appelsin*
  • litt revet appelsinskall (helst økologisk!) eller en dråpe appelsinolje
  • 1 avocado, passe moden
  • 1 egg, økologisk selvfølgelig
  • 8-10 dråper stevia
  • 2 ss kakaopulver (jeg bruker I love eco)
  • vaniljepulver, et dryss eller to

* Det er mulig å bruke kjøpt appelsinjuice også.

Bløtlegg dadlene i appelsinjuicen en stund for å mykne dem. Kjør dem i mikseren for å få dadlene findelt. Ha avocado, egg, kakaopulver, stevia og vanilje oppi. Mos i blender/kjøkkenmaskin til moussen er helt glatt. Fordeles i 3 porsjonsformer og settes kjølig en stund før servering. Pynt med frukt eller bær. Blåbær, jordbær, bringebær eller kiwi smaker godt til.

Nammenam 🙂

avocadosjokomousse2_web

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *