Pizza! Med hvitløksmarinert biff og hvitløksdressing.

pizza_web

Uten gluten, hvete, melkeprodukter, egg. Ostesaus og dressing inneholder nøtter. 

Alle liker en god pizza! En gang i blant er det ingenting som smaker bedre, og her er vår kjempegode versjon, helt uten gluten og melk, men full av gode smaker!

Når man lager mat med erstatninger for mel og melk, så er det viktig å tenke på at topp kvalitet på alle råvarer gir den beste smaken og resultatet. Derfor topper vi gjerne pizzaen vår med hvitløksmarinerte biffstrimler eller annet luksusfyll.

Og så er det veldig lurt å investere i en pizzastein! Den koster et par hundrelapper, men gir betydelig bedre pizza med sprøere bunn og ikke minst bedre stekt bunn. Jeg synes ellers det har vært vanskelig å få bunnen gjennomstekt med glutenfri deig. Med godt oppvarmet pizzastein går det fint. Som osteerstatning bruker vi en egenkomponert «oste»saus med cashewnøtter, helt det samme som ost er det selvfølgelig ikke, men vi har hatt nabogutter her til pizzamiddag, og de merket ikke forskjell på vår pizza og den de får hjemme.

Vi synes også det er kjempegodt med en «rømmedressing» på pizzaen, også den har de magiske cashewnøttene.
Den lager du lett på et par minutter mens pizzaen steker. Eller kanskje du vil ha en tomatsalsa isteden?

Pizzadeig:

Dette er min yndlingsdeig hittil, og jeg fant den opprinnelig her. Jeg har gjort et par endringer i min versjon. Smaker godt og gir sprø og deilig skorpe.

 • 5 dl lunkent vann
 • 2 ss fiberhusk
 • 1 pose tørrgjær
 • 1/2 dl olivenolje, extra virgin
 • 200 g brunrismel
 • 100 g bokhvetemel
 • 100 g tapioka
 • 2 ts salt
 • 1 ts pizzakrydder (om du vil)
 • 1 ts xanthan

Bland vann og fiberhusk i bakebollen på kjøkkenmaskinen, la svelle. Ha i olje, gjær, meltypene og resten av ingrediensene. Kjør til deigen er smidig og fin. Litt klebrig skal den være, men ikke altfor løs.

pizzadeig_web
Del deigen i to deler, kjevle ut hver del på et bakepapir med olivenolje på papiret og på deigen. Da går det lett å kjevle ut deigen.

Jeg kjevler ganske tynt så hver deigbit dekker mesteparten av bakepapirarket. Legg bakepapirarket med bunnen på et stekebrett og sett pizzabunnen til heving i omtrent en halvtime, dekk med et rent kjøkkenhåndkle og sprut med vann fra sprayflaske.

ostesaus_web

«Oste»saus

Kanskje burde denne hete ostepopsaus, for paprika- og løkkrydderet gir en smak som minner litt om ostepop.

 • 75 g rå cashewnøtter
 • 2,5 dl kokende vann
 • 1 ss melkefri margarin
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts løkpulver
 • 1/4 ts sennepspulver
 • 1/2 ts urtesalt eller havsalt
 • 1 ss tapioka eller potetmel
 • evt et lite dryss gurkemeie for fargens skyld. Ikke for mye!
 • 2 ss majones
 • evt noen dråper asiatisk fiskesaus (sjekk innholdsfortegnelsen først) eller risvineddik, gir faktisk en mer osteaktig smak.

Kjør cashewnøttene til fint pulver i en blender. Ha i det kokende vannet og kjør til blandingen ligner fløte. Ha alle ingredienser utenom majones og fiskesaus eller eddik i en liten kjele. Rør opp under omrøring, den tykner og blir seig. Ta kjelen vekk fra plata, og rør inn majones og eddik eller fiskesaus. Ringles over pizzaen på toppen av fyllet, det er greiest å bruke en gaffel eller en spiralvisp til å ringle sausen på med.

hvitloksdressing_web

Hvitløksdressing

 • 75 g rå cashewnøtter
 • 150 ml kokende vann
 • 1-2 ss sitronsaft
 • 2-3 fedd hvitløk, fersk eller syltet hvitløk
 • urtesalt etter smak
 • litt hvit pepper
 • finklippet gressløk

Kjør cashewnøttene til fint pulver i blender. Ha i resten av ingrediensene unntatt gressløk og kjør til det blir en kremete og fyldig dressing. Rør inn gressløk, smak til med salt og pepper, ha den i en serveringsbolle. Avkjøl.

Tomatsalsa med balsamico

Her har jeg ikke konkrete mengdeangivelser, men det er omtrent sånn:

Hakk tomater, rødløk, basilikum i ønsket mengde. Ha i en bolle, smak til med balsamico, god olivenolje, salt og pepper. Kan gjerne stå og trekke litt før servering.

Hvitløksmarinert biff til pizzafyll: 

Skjær en liten biff i tynne strimler, evt bruk en pakke biffstrimler som du skjærer i enda tynnere biter. Ha kjøttstrimlene i en bolle og krydre med salt, pepper og tørket rosmarin (jeg har tørket rosmarin i en krydderkvern, og bruker den til «alt»)

Press oppi et par hvitløksfedd, ringle over litt god olivenolje, og bland alt. La stå en liten stund og marinere. Biffstrimlene legges rå på pizzaen, og blir perfekte og møre når pizzaen er ferdig.

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 250 grader og varm pizzasteinen i stekeovnen. Når steinen er gjennomvarm og pizzabunnen har hevet litt, legges fyllet på. Har du ikke pizzastein, så bruk gjerne pizzafunksjon med undervarme og varmluft. Bruk litt lavere stekevarme da.

Fyll:

 • Pizzasaus av tomat, jeg bruker oftest ferdig kjøpt pastasus fra Dolmio, men du kan jo lage din egen saus om du vil. Jeg gjør det innimellom, og da synes jeg det er godt med en finrevet gulrot oppi sausen. Ikke bruk for mye saus, bunnen blir bedre stekt om det brukes et tynt lag med saus.
 • Grønnsaker etter ønske: F.eks tynt skivet rødløk, paprika, sjampinjong, ananas fra boks.
 • Kjøtt: Hvitløksmarinerte biffstrimler, peperonipølse i skiver (vi tåler den vanlige fra Gilde). Smårettskinke er ungenes favoritt. Halve svarte oliven.

Eller kanskje du har lyst på minikjøttboller, stekt kjøttdeig, pølsebiter, bacon eller spekeskinke? Velg det du liker best!

 • Ostesausen ringles/klattes på toppen. Evt litt ekstra pizzakrydder.

For å få pizzaen fra stekebrettet og over på pizzasteinen er det lurt å være to om jobben, for den varme pizzasteinen er fryktelig varm.Hold stekebrettet med pizzaen kant i kant med pizzasteinen. Ta tak i hjørnene på bakepapiret og trekk pizzaen fra bakebrettet og over på den varme pizzasteinen, og så rett inn i ovnen igjen. Før pizza nummer to stekes, er det lurt å la pizzasteinen varme seg opp igjen i ovnen i noen minutter.

Stekes på pizzastein i varm ovn, 250 grader. Jeg tar ikke tiden, men den er ferdig når den ser ferdig ut, er min erfaring.

Serveres med hvitløksdressingen og evt tomatsalsa, en frisk grønn salat og en olje/eddikdressing. Buon Appetito!

Her ser du pizzaen uten dressing på, ostesausen bobler fint og ligner ganske bra på ost når den er stekt.

pizza2_web

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Pizza! Med hvitløksmarinert biff og hvitløksdressing.

 1. Denne ser supergod ut!

  Et tips: Jeg har forholdsvis nylig kjøpt kokeboken The Ultimate Uncheese Cookbook på Amazon. Boka inneholder oppskrifter på ost i alle varianter. Mange spennende oppskrifter – du må gjerne låne boka for en gjennomgang (før du eventuelt kjøper den selv om den er verdt å ha i bokhylla ;0).

  Næringsgjær er forresten en flittig brukt ingrediens. Vet du noe om det i forhold til fordøyelsesproblemer/Candida?

  Link til boken: http://www.amazon.com/The-Ultimate-Uncheese-Cookbook-Dairy-Free/dp/1570671516/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1381494536&sr=8-1&keywords=the+ultimate+uncheese+cookbook

 2. I dag prøvde vi pizza bunnen, og den smakte veldig godt! Alle fornøyd 🙂 Den ble kanskje litt «rå» selv om jeg stekte den nederst i ovnen og forstekte bunnen «naken» i 8 min ca i forkant. Men en god smaksopplevelse var vitale enig i!

 3. Må bare tilføye, pizzastein gjorde en stor forskjell på pizzaen! Den var god på vanlig brett også, men helt nydelig på pizzastein!

 4. Hvor kjøper man pizzastein? Og hvor handler man bokhvetemel , brun ris mel, xanthan eller hva det het :p , det virker som en krevende pizza å lage ettersom at det er flere indigrienser som må lages.. :/ .. Men håper å orke å prøve den ut en dag 🙂

  1. Brunrismel kjøpes i helsekost eller på f.eks meny, de har også bokhvetemel. Best brunrismel får du fra utengluten.no det er superfinmalt og flott til baking. Xanthan på helsekost, utengluten.no eller sunnesaker.no. Pizzastein får du f.eks på jernia.

 5. Har du opplevd at det er forskjell på hva slags loppefrøskall du bruker til baking (FiberHusk)? Hvor fint de er malt eller om de er hele?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *