Rask rullekake

rullekake4_web

Uten gluten, hvete, melk, soya, mais, nøtter…

Dette er en av de raskeste kakene jeg vet om. Enten du får gjester om en halvtime, eller er blitt bedt om å stille med kake til utlodning, kakesalg eller idrettslag, så er rullekaken både kjapp nok og god nok til å duge. Jeg er vokst opp med at rullekaken skal være fylt med plommesyltetøy, og ikke hvilket som helst plommesyltetøy heller. Eikerplommer skal det være, en lokal sort små plommer med en særegen aroma. Plommene syltes med steinene i, og de gir syltetøyet en mandelaktig aroma. Men altså, har du ikke eikerplommesyltetøy så går det jo helt fint å fylle kaken med bringebærsyltetøy, eller, som her, boysenbærsyltetøy.

Rullekake

  • 3 egg
  • 125 g sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts (Tørsleffs Vanila) vaniljesukker
  • 90-100 g glutenfritt mel: 40 g hvitt rismel, 40 g potetmel, 20 g søtrismel*
  • Sukker til å strø med
  • Evt. kokosmasse
  • Syltetøy etter ønske

Sukker og egg piskes til tykk eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker, sikt det oppi eggdosisen og vend forsiktig inn, bruk slikkepott. Legg et ark bakepapir på en stekeplate, og bre røra utover. Det er ikke nødvendig å bre røra helt ut i kantene av brettet, om den bres ut alftor tynt blir den bare altfor godt stekt på de tynne feltene.

Stekes på 225 grader i 5-6 minutter.

Mens kaken steker legger du et nytt ark bakepapir på bordet, strør med sukker og eventuelt kokosmasse.

Når sukkerbrødbunnen er ferdig stekt, hvelves den direkte ned på sukkerstrødd papir, og bakepapiret som kaken ble stekt på skrelles raskt men forsiktig vekk. Ha syltetøyet klart og bre raskt et lag syltetøy utover kaka. Rull sammen, bruk evt. bakepapirarket som hjelp. rullekake2_web

Rull den ferdige kaken inn i bakepapiret, brett inn endene og la den ligge slik til den skal skjæres opp og serveres. (Den kan også fryses slik, putt rullen inn i en plastpose og legg i fryseren.) Grunnen til at den skal rulles inn i papir og avkjøles slik, er for å holde på saftigheten, det er ikke fett i rullekake (unntatt det om finnes i eggeplommene) og den blir best når den ikke får tørke ut. Før servering skjæres kaken i skiver med skarp kniv.

rullekake5_web

*Kan også bakes med bare potetmel eller halvparten rismel og halvparten potetmel. Mammaen min baker ofte rullekaken slik når vi kommer på besøk. Med det nydelige eikerplommesyltetøyet, selvfølgelig.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *