Mørke sjokolademuffins med en søt hemmelighet…

darkmuffins4_web

Uten gluten, hvete, melk, soya, mais, nøtter, mel (grain free), raffinert sukker….

Disse muffinsene er mørke, søte og syndige – tilsynelatende. For når man ser litt nærmere på oppskriften er det ingen grunn til å føle seg syndig. Disse er søtet med dadler, og er uten mel av korn og uten raffinert sukker. De er ihvertfall ikke uten smak, jeg har klemt inn så mye vaniljesmak og sjokoladearoma som mulig, så de har en fyldig og kompleks sjokoladesmak. Dadlene tilfører noe også, de gir en karamellaktig rikhet til smaken. Jeg har brukt det amerikanske sjokoladekaketrikset med å bruke eddik og natron som hevemiddel, det gir ekstra mørke muffins med en fin tekstur. Disse muffinsene har jeg laget som en slags etterligning av sånne mørke kjøpemuffins man finner på seven eleven og deli de luca, og håper og tror at disse er minst like gode. De holder seg bra, og kan bakes dagen i forveien, kjekke å ha med på tur, eller på kafé.

 • 60 g dadler, bløtlegges i te eller vann til de er helt myke.
 • 120 ml/1/2 kopp myk melkefri margarin ( smøremyk rapskokos)
 • 4 egg
 • 80 ml/1/3 kopp daddelsirup (fra helsekost eller etnisk matbutikk)
 • 1 ts vaniljepulver, vaniljeessens el. vaniljepasta.
 • 1 ts vanila vaniljesukker
 • 15 dråper stevia dark chocolate* (eller bruk vanlig stevia)
 • 1 ts eddik, jeg liker å bruke riseddik, men vanlig går bra.
 • 1/4 ts salt
 • 1 dl kokosmel
 • 1 dl kakaopulver
 • 1/2 ts natron
 • Hakket sjokolade, kakaonibs eller sjokoladedråper

Sett ovnen på 175 grader.

Mos dadlene i blender, sammen med 1 ss av bløtevannet/teen og 1 egg.
Ha mosen i en bakebolle, og rør inn resten av eggene, blå soft, eddik, vanilje, stevia og daddelsirup. Bruk gjerne håndmikser. Ha i alt det tørre: kakao, kokosmel, salt, natron. Det kan være lurt å sikte kakaoen og kokosmelet oppi, det er ofte klumper i dem. Rør til det er en jevn kakerøre. 

Fyll røra i muffinsformer av papir, og sett gjerne formene i et muffinsbrett, da holder de formen bedre.
Hvor mange det blir kommer an på hvor store muffinsformer som brukes.

Strø sjokoladedråper oppå, eller bruk kakaonibs om du vil unngå sukkeret i sjokoladen.

Stekes i 20-30 minutter, det kommer an på størrelsen. Avkjøles på rist.

* Om du har en flaske sjokoladeekstrakt i skapet kan du gjerne ha i en teskje! Sjokoladeekstrakt er et alkoholbasert uttrekk av kakaobønner, fås kjøpt på nettet. For eksempel denne. Eller søk på chocolate extract.

darkmuffins2_web

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *