Tørket nesle: vitamin- og mineraltilskudd til brødet

brennesle_web

Grønt vitamin- og mineraltilskudd til grovbrødet:

Jeg tørker brennesle som jeg plukker i hagen på forsommeren. Den tørkede brenneslen kjører jeg i blender når den er helt tørr, så den blir et grovt pulver, litt som tørka urtekrydder. Det kan være lurt å ha den knuste, tørkede brenneslen i en grovmasket sikt, så er det lettere å sortere ut grove biter av stilken. Oppbevares i tett boks eller glass.

Når jeg baker grovbrød har jeg i 1 ss tørket brennesle per brød. Brennesle er den mest magnesiumrike planten, og inneholde også mye annet nyttig. Brenneslen blir nesten ikke mulig å se i det ferdige brødet, men om du har den oppi en helt lys loffedeig så vil det se ut som det er urtekrydder i brødet. Jeg bruker en spiseskje per brød.

Vil du lese mer:

http://nyttogbedreliv.blogspot.no/2011/05/brennesle-mer-effektivt-en-kosttilskudd.html

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *