Mokkasjokolademousse

mokkasjokolademousse, sjokolademousse uten melk, melkefri sjokolademousse
Alle her i huset er enige om at sjokolademousse er noe av det beste man kan spise. Fløyelsmyk og kremete, og med nydelig smak. Denne er laget med de klassiske sjokolademousse-ingrediensene: mørk sjokolade, kaffe og egg, samt melkefri piskefløte, og jeg tror ikke mange klarer å smake at fløten ikke kommer fra kua. Serveres gjerne med friske bær eller noen mokkabønner, eller så tar vi den gjerne bar, vi.

Denne moussen er perfekt å lage når du har et noen eggeplommer til overs etter brødbakst eller annet.

Mokkasjokolademousse

Uten gluten, hvete, melk, soya….

  • 2-4 eggeplommer og 1-2 hele egg.
  • 4-5 ss sukker
  • 200 g kokesjokolade uten melk (jeg bruker ofte coop sin kokesjokolade)
  • 1 dl nylaget, varm kaffe (gjerne koffeinfri)
  • 4 plater gelatin
  • 1 pakke melkefri piskbar fløte, velg en som likes og tåles.*

Sånn gjør du:

• Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter, så de mykner.

• Brekk opp sjokoladen og ha den i en liten kjele. Lag kaffen.

• Kryst vannet av gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl varm kaffe.

• Hell resten av kaffen oppi kjelen til sjokoladen, og sett kjelen på svært svak varme, for å smelte sjokoladen. Rør underveis.

• Pisk tykk eggedosis av eggeplommer og sukker. Jeg bruker oftest 4 eggeplommer og 1 helt egg. Du kan bruke bare eggeplommer om du har mange, da trenger du minst 6 stykker. Om du ikke har noen eggeplommer til overs kan du bruke 2 eggeplommer og 1 eller 2 hele egg. Det blir bra uansett.

•Pisk kremfløten luftig.

• Bland sjokolade inn i eggedosisen.

•Hell gelatinkaffen i bollen mens du rører godt.

• Vend pisket krem forsiktig inn i blandingen. Fordel sjokolademoussen i serveringsskåler eller små kaffekopper. Settes kjølig i et par timer før servering.

Melkefri kremfløte: Jeg bruker enten Schlagfix i rød eller blå kartong. De er like, bortsett fra at den røde er ganske søt. Eller jeg bruker Soyatoo Rice Whip. (Om du liker og tåler soyafløte eller havrefløte, så bruk gjerne dem.)

Variasjoner:

• Bytt ut kaffen med appelsinjuice (må varmes).

• Legg til et par spiseskjeer konjakk eller annet godt brennevin.

• Bruk sjokolademoussen til en deilig sjokolademoussekake: Bak en mandelbunn eller en tynn sjokoladebunn, og la kaken bli i springformen. Hell sjokolademousse over, og sett springformen i kjøleskap i et par timer før servering.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mokkasjokolademousse

  1. Dette så veldig godt ut. Jeg har en kropp som reagerer veldig negativt på mye sukker og stivelse. Jeg skulle en dag prøve meg på sunt sjokoladepålegg, og tok derfor en boks englamark økologiske kokosmelk og tømte i blenderen, smeltet en plate mørk kokesjokolade fra coop (kan inneholde spor av melk og nøtter) og litt ekte vanilje. Kjørte alt i blenderen og tømte det på et glass med lokk. Satte det i kjøleskapet i 2-3 timer.det blir såpass tykt at det kan smøres på brødskive. Men det aller beste var at det minnet om fromasj/pudding. Jeg laget med vaniljesaus og koste med skikkelig med denne. Jeg er vant med lite sukker. Men hvis man ikke liker en mørk litt tung kakaosmak,så kan man jo søte opp denne. Bloggen din er en fantastisk inspirasjon. Takk for at du blogger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *