Lasagne!

Du verden! Lasagne er skikkelig godt! Når vi setter en rykende varm lasagneform på bordet er det lørdagsstemning i heimen. For dette er lørdagsmat, synes jeg. Den tar litt tid å lage, men så blir man i tillegg helt stappmett og veldig fornøyd. Lasagne er også skikkelig vanskelig å ta gode bilder av, så dere får unnskylde om det ikke er verdens beste bilder. Men prøv den, den er kjempegod!

lasagne3_web

Du trenger:

 • 9 lasagneplater, glutenfrie. Kjøp de du vil, men de fleste glutenfrie lasagneplater har både mais og soya, som vi ikke spiser her hos oss. Tinkyada har veldig gode lasagneplater av fullkornsris. Tinkyadas lasagneplater skal forkokes. Les på pakken til de lasagneplatene du bruker.
 • 1 porsjon bechamelsaus
 • Tomatbasert kjøttsaus. Bruk din egen favorittoppskrift, gjør det lettvint og stek en pakke kjøttdeig og bland med et glass pastasaus, eller gjør som meg og lag sausen fra bunnen:

Tomat- og kjøttsaus til lasagne.

 • en pakke (ca 500 g) kjøttdeig. Storfekjøttdeig er fint, men det er fullt mulig å bruke kjøttdeig av svin eller kylling.
 • 1/2 stor løk eller en mindre løk, hakket fint.
 • 1 revet gulrot
 • ca 1/2 revet squash
 • olivenolje
 • 2 fedd hvitløk, presset
 • 1 ts tørket oregano
 • en skvett balsamico eller balsamicosirup
 • en kartong hermetiske tomater, eller så mange ferske tomater du mener du trenger, minst 4-5 store tomater.
 • 2-3 ss tomatpuré
 • salt eller urtesalt
 • malt hvit pepper

Stek kjøttdeigen i litt olivenolje og sett den til side. Surr løk, gulrot og squash i olivenolje til de begnner å mykne. Ha i oregano og balsamico. Tilsett tomater og tomatpuré, og la sausen koke til grønnsaker og tomater er myke og begynner å gå i oppløsning. Smak til med salt og pepper. Ha evt i fersk hakket basilikum når sausen er ferdig. Jeg kjører ofte sausen i blender i noen sekunder, fordi datteren min har en tendens til å plukke ut biter av grønnsaker, men når de er most ser hun dem ikke, hehe.  Bland inn kjøttdeigen.

Slik lager du lasagne:

Sett først stekeovnen på 200 grader.

Dekk bunnen av en ildfast form med kjøttsaus, deretter et lag pastaplater og så et lag bechamelsaus. Fortsett slik at det blir 3 lag pastaplater, og avslutt med bechamelsaus på toppen.

lasagne4_web

Dryss med gari, ringle over litt olivenolje eller flytende melkefri margarin, dryss med urtesalt, og sett den i ovnen. 30 minutter omtrent. Om den ikke har fått nok farge så kan du skru på grillelementet i noen få minutter. Serveres rykende varm med en frisk salat og balsamicodressing. Og noe godt i glasset kanskje? Enjoy!

lasagne2_web

Variasjon: Pastagrateng

Kanskje har du ikke pastaplater? Noen ganger gjør jeg det litt annerledes, og lager pastagrateng. Da koker jeg passe mye valgfri pasta (tinkyada eller molino adriani), river en gulrot og hakker en løk som jeg steker litt i olje i stekepanna. Blandes med stekt kjøttdeig og rikelig med pizzakrydder eller oregano. Om du vil ha tomatsaus eller hermetiske tomater oppi, så går det an, men jeg lager som oftest denne gratengen uten tomatsaus. Bland pasta og kjøttdeig og grønnsaker, legg alt i en ildfast form. Lag en porsjon bechamelsaus og hell den over. Strø med gari (eller glutenfritt strøbrød), et lett dryss pizzakrydder og urtesalt, ringle litt olivenlje på toppen. 200 grader i 30 minutter. Serveres med salat og balsamicodressing.

Print Friendly, PDF & Email

0 thoughts on “Lasagne!

 1. Hei,
  Denne ble supergod 🙂
  Lenge siden jeg har spist lasagne siden jeg skal ha gluten og melkefri, men nå blir det oftere lasagne her i huset!

  Hilsen Wenche

 2. Tusen takk for en utrolig god lassagne og fremgangsmåte! Første gang jeg lager lassagne uten egg, melk og gluten og den ble knallgod 🙂 NAM!

  Linda

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *