Sjokolademuffins med inspirasjon fra Bakefri

Nydelige, lette sjokolademuffins uten gluten og melk.

Ren luksus! Disse sjokolademuffinsene er helt nydelige synes jeg, og er sterkt inspirert av sjokolademuffinsene Bakefri solgte. Siden de nå har stengt utsalget så går jeg vel ingen i næringa med mine kopimuffins. Helt like er de uansett ikke. Dette er en lett sukkerbrødrøre med smeltet sjokolade som gir mye sjokoladesmak, og såpass mye sukker at man kjenner at konsistensen blir sånn deilig seig. En enkel sjokoladeglasur eller sjokoladesmørkrem oppå er supergodt, men disse står også fint helt alene, kanskje med et lite dryss melis på toppen.

Sjokolademuffins á la Bakefri

12 stk

Uten hvete, gluten, melk, soya, mais, nøtter……

 • 3 egg
 • 150 g sukker
 • 1 ts vanila vaniljesukker
 • 125 g melkefri* mørk sjokolade (coop mørk kokesjokolade)
 • 75 g myk melkefri margarin
 • 40 g hvitt rismel
 • 40 g bokhvetemel
 • 25 g tapioka
 • 2 ts bakepulver
 • 1/4 ts xanthan
Sjokoladeglasur:
 • 50 g melkefri* mørk sjokolade
 • 2 ss myk melkefri margarin
 • 1,5 dl / 80 g melis
 • ev. 2 ss melkefri margarin i tillegg, om du vil ha smørkrem istedenfor ganache.

Smelt sjokolade og blå soft sammen i en liten kjele, på svak varme. La det bare akkurat smelte, og ta kjelen av platen for avkjøling.
Pisk sukker, egg og vanila til tykk eggedosis. Bland melene, bakepulver og xanthan. Rør den lunkne sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett melblandingen og rør forsiktig sammen. Fordel røra i 12 muffinsformer.

Stekes på 175 grader i ca 18-20 min.

Avkjøles på rist, og glaseres med sjokoladeglasur om det ønskes.

Smelt margarin og sjokolade sammen i en liten kjele, gjerne over vannbad. Når sjokoladeblandingen er litt avkjølt, røres melis inn. Sjokoladeglasuren stivner litt når den har blitt avkjølt.

Vil du heller ha smørkrem? Avkjøl glasuren, ha i 2 ss myk melkefri margarin, og pisk lys og luftig med hpndmikser.

Serveres med kaffe eller te og mye kjærlighet. <3

Har du ikke mine meltyper?

Melene jeg bruker gir disse muffinsene en litt seig og god konsistens, men om du ikke har alle ingrediensene i skapet, så burde det gå bra med 125 gram av nesten hvilken som helst glutenfri melblanding. Kanskje har du Bakefris egen erstatning for hvetemel?

* Litt om melkefrie sjokolader:

Pass på at du velger en helt melkefri sjokolade. Mørk sjokolade som inneholder melkefett, smørfett, butterreinfett, milk fat, butter oil og lignende er ikke melkefrie. Jeg bruker stort sett coop mørk kokesjokolade. Andre som kan brukes er Lindt 70% eller 85%, Odense 55 eller 70%,Coop 70% eller de aller tryggeste som er Plamil So free 60% eller 87%.

 

nystekte sjokolademuffins uten melk og gluten
Slik ser muffinsene ut når de er nystekt, før glasuren er på. Mye sukker og egg i røra gjør muffinsene lette, luftige og seige.
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Sjokolademuffins med inspirasjon fra Bakefri

 1. Bruker du tapioka mel eller tapiokastivelse? Ser du varierer mellom å skrive bare tapioka og tapiokastivelse.

  1. Hei, det er tapiokastivelse, det finnes ikke noe annet tapiokameli Norge. I utlandet finnes det finmalt kassavamel, av hele roten, men det har jeg ikke fått tak i her hjemme enda. Du kan søke på Otto’s cassava flour om du er nysgjerrig :-). Jeg bruker også gari, et grovmalt mel som minner om strøbrød, det er laget av kassavarot. Les mer her: https://kristinkoker.com/2013/08/12/gari/ Hilsen Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *