Sjokolademuffins med inspirasjon fra Bakefri

sjokolademuffins_bakefri2_web
Nå er det straks morsdag, og jeg baker gjerne litt selv, så er jeg sikker på å få noe godt 😉 Dessuten er det snart valentinsdag også, så oppskrifter på godsaker er noe vi trenger nå.

Disse sjokolademuffinsene er helt nydelige synes jeg, og er sterkt inspirert av sjokolademuffinsene Bakefri solgte. Siden de nå har lagt stengt utsalget så går jeg vel ingen i næringa om jeg legger ut oppskrift på mine kopimuffins. Helt like er de uansett ikke. Dette er en lett sukkerbrødrøre med smeltet sjokolade som gir mye sjokoladesmak, og såpass mye sukker at man kjenner at konsistensen blir sånn deilig seig. En enkel sjokoladeglasur oppå er supergodt, men disse står også fint helt alene, kanskje med et lite dryss melis på toppen.

 

NB, endring: Jeg har redusert mengden rismel og bokhvetemel fra 50 til 40 gram, og synes resultatet blir enda bedre nå.

Sjokolademuffins á la Bakefri

12 stk

Uten hvete, gluten, melk, soya, mais, nøtter……

 • 3 egg
 • 150 g sukker
 • 1 ts vanila vaniljesukker
 • 125 g melkefri* mørk sjokolade (jeg bruker Plamil 87%)
 • 75 g myk melkefri margarin
 • 40 g hvitt rismel
 • 40 g bokhvetemel
 • 25 g tapioka
 • 2 ts bakepulver
 • 1/4 ts xanthan

Glasur:

 • 50 g melkefri* mørk sjokolade (Plamil 87%)
 • 2 ss blå soft
 • 1,5 dl melis

Smelt sjokolade og blå soft sammen i en liten kjele, på svak varme. La det bare akkurat smelte, og ta kjelen av platen for avkjøling.
Pisk sukker, egg og vanila til tykk eggedosis. Bland melene, bakepulver og xanthan. Rør den lunkne sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett melblandingen og rør forsiktig sammen. Fordel røra i 12 muffinsformer.

Stekes på 175 grader i ca 18-20 min.

Avkjøles på rist, og glaseres med sjokoladeglasur om det ønskes. Sjokoladeglasuren stivner litt når den har blitt avkjølt.

Serveres med kaffe eller te, et fint kort og mye kjærlighet. <3

Har du ikke mine meltyper?

Melene jeg bruker gir disse muffinsene en litt seig og god konsistens, men om du ikke har alle ingrediensene i skapet, så burde det gå bra med 125 gram av nesten hvilken som helst glutenfri melblanding. Kanskje har du Bakefris egen erstatning for hvetemel?

* Litt om melkefrie sjokolader:

Pass på at du velger en helt melkefri sjokolade. Mørk sjokolade som inneholder melkefett, smørfett, butterreinfett, milk fat, butter oil og lignende er ikke melkefrie. Jeg bruker Lindt 70% eller 85%, Odense 55 eller 70%,(disse kan inneholde spor av melk) Coop 70% eller de aller tryggeste som er Plamil 60% eller 87%. Plamils sjokolade som heter Melkefri Sjokolade er laget med soyamel, så den passer ikke for dem som ikke tåler soya.

sjokolademuffins_bakefri_web

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Sjokolademuffins med inspirasjon fra Bakefri

  1. Hei, det er tapiokastivelse, det finnes ikke noe annet tapiokameli Norge. I utlandet finnes det finmalt kassavamel, av hele roten, men det har jeg ikke fått tak i her hjemme enda. Du kan søke på Otto’s cassava flour om du er nysgjerrig :-). Jeg bruker også gari, et grovmalt mel som minner om strøbrød, det er laget av kassavarot. Les mer her: https://kristinkoker.com/2013/08/12/gari/ Hilsen Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *