Sjokoladekake Sting (Majas favoritt)

glutenfri sjokoladekake sting, glutenfri og melkefri saftig sjokoladekake
Tusen takk til Det Søte liv for oppskriften til denne nydelige og milde sjokoladekaken. Originalen stammer visst fra kafeen Sting i Stavanger. Jeg har oversatt oppskriften til gluten og melkefrie ingredienser, og denne blir virkelig kjempegod. Mild og saftig sjokoladebunn, og kremete mild glasur, som egentlig er en kokt sjokolade-eggekrem. Blir borte i rekordfart her hos oss, mye fordi datteren min spiser store mengder kake når vi lager denne. Ønsker du en barnevennlig sjokoladekake som passer både til fest og til søndagskaffen, så kan du trygt forsøke denne.  Den er enkel å bake, men beregn god tid, for sjokoladekremen skal avkjøles i 2 timer før den piskes luftig.

Aldri mer tørre sjokoladekaker!
Hvorfor blir denne kaka saftig og god? I deigen er det vann, som gjør at kaka ikke blir smulete, men myk og saftig. I mine andre sjokoladekaker brukes det henholdsvis eplemos og kokosmelk for å gi kakene saftighet og holdbarhet, så det kan se ut som om trikset for å få til saftige glutenfrie sjokoladekaker er å tilføre godt med fuktighet i deigen. 

Sjokoladekake Sting (Majas favoritt)

Uten gluten, hvete, melk, soya, mais…

 • 125 g melkefri margarin (+ ev. en klype salt)
 • 4 eggeplommer
 • 3 ss kakaopulver
 • 1 dl vann
 • 1 ts (Thørsleffs vanila) vaniljesukker
 • 4 eggehviter
 • 250 g sukker
 • 3 ts bakepulver
 • 15o g glutenfritt mel, jeg bruker:
  50 g potetmel, 50 g tapiokastivelse, 50 g hvitt rismel og 1/4 ts xanthangummi
Sånn gjør du:

Skill eggene og pisk hvitene stive.
Bland det tørre i en bolle.
Legg bakepapir i bunnen av en springform med ca 24 cm diameter.
Skru stekeovnen på 175 grader.

Smelt melkefri margarin i en kjele, og ha i vannet, eggeplommer, kakao og vaniljesukker. Visp godt sammen.
Om du bruker usaltet melkefri margarin (blå melange), så tilsett en klype salt.
Bland det tørre sammen med kakaoblandingen, og rør godt sammen.
Vend de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn.
Hell røra i springformen, og stek kaken på midterste rille i ca 45 minutter.

Avkjøl kaken på rist, la den stå i springformen til den er avkjølt.

Imens lager du glasuren:

Glasur til sjokoladekake Sting

Uten gluten, hvete, melk, (soya), mais…

 • 2 egg
 • 1 dl fløte som tåles. Rice whip, Schlagfix eller kokosmelk går fint.
 • 135 g sukker
 • 50 g mørk sjokolade som tåles (velg uten soyalecithin dersom det ikke tåles)
 • 125 g fast melkefri margarin (Blå melange + en klype salt, eller Berit Nordstrand Rapskokos til baking)
 • 1 ts (Thørsleffs vanila) vaniljesukker

Ha egg, fløte og sukker i en kjele, og kok langsomt opp under omrøring. Blandingen tykner når den nærmer seg kokepunktet. Når den har tyknet tas kjelen vekk fra varmen. Ikke la blandingen koke. Bryt opp sjokoladen og rør den inn i eggekremen slik at den smelter. Rør så inn vaniljesukker og fast melkefri margarin i terninger. Margarinen smelter i den varme kremen. Jeg velger fast margarin til denne kremen, slik at den får tykk og fin konsistens. Myk margarin kan gjøre glasuren for rennende. (Tåler du melkeprodukter kan du gjerne bruke meierismør til glasuren.) Sett kjelen med glasur i kjøleskapet i to timer. Deretter piskes glasuren lys og luftig med håndmikser.

Fyll og pynting:

Når kaka er avkjølt tas den ut av springformen, og deles i to, slik at det blir to lag. Fyll kaka med ca 1/3 av den piskede glasuren, legg på toppen av kaka og bre resten av glasuren på toppen og sidene. Når glasuren er jevnt fordelt er det fint å lage bølgelinjer i kremen med en gaffel eller et taggete kakepyntverktøy. Riv litt mørk sjokolade på toppen av kaka om du vil, og pynt gjerne med bær eller annen kakepynt. Oppbevares kaldt fram til servering, og kan godt bakes dagen før den skal spises.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Sjokoladekake Sting (Majas favoritt)

  1. Hei, jeg tror nok det skal gå fint, men har ikke forsøkt selv. Tenkte du å fryse hele kaka, eller bare restene?
   Hilsen Kristin

  1. Det har jeg ikke forsøkt, så det blir gjetning. Tipper det vil gå fint med kokossukker, men den vil få litt mørkere farge og mer karamellaktig smak. Sukrin gold bruker jeg aldri, fordi jeg ikke tåler sukkeralkoholer. Men du får ta utgangspunkt i egne erfaringer mht bytting av sukker mot sukrin gold. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal fungere i denne kaka. Tips: kanskje vil det beste for smaken og konsistensen være en blanding av kokossukker og sukrin gold?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *